Om oss

Chubbsafes har funnits med i branschen med kassaskåp och andra produkter för säker förvaring i snart 200 år. 
Sedan starten 1818 har Chubbsafes vuxit till ett stort multinationellt varumärke med verksamhet i hela världen, och spritt sin kunskap, design och yrkesskicklighet genom förstklassiga produkter till de internationella marknaderna.

 

 

HISTORIA

 

1818

Chubbsafes historia inleds med utformning och tillverkning av  kassaskåp och lås för banker och finansinstitut.

 

1835

Bröderna Chubb tar patent på sitt första kassaskåp. Den tekniska kvaliteten blir snart erkänd och den hantverksskicklighet som produkterna tillverkades med var oöverträffad.

 

1872

För att fira att det var 80 år sedan firman grundades byggdes en ny låsfabrik i Wolverhampton som rymde 350 arbetare och en ny kassaskåpsavdelning med ungefär samma antal medarbetare.

 

1900-talet

Under de kommande tio åren hade firman fabriker i London och Wolverhampton, men 1908 stängdes fabriken på Glengall Road och flyttades till ytterligare en ny fabrik i Wolverhampton. 
Flytten genomfördes som en militär insats med minsta möjliga förlust av arbetstid. Karlarna lämnade London på torsdagseftermiddagen, fick resten av veckan ledigt för att hitta logi i Wolverhampton för sig och sina familjer och återupptog arbetet i den nya fabriken på måndagen, där allt stod färdigt för dem att börja jobba igen. 
Från slutet av 1914 till slutet av kriget var det ett stadigt orderflöde på kassaskåp från flottan och armén. Högexplosiva sprängämnen och granater producerades i stora mängder med som mest 4 000 granater i veckan 1918.

 

1954

Chubb startade tillverkning i Kanada genom att bilda ett kanadensiskt bolag. 
När Chubb introducerade sina nya kassaskåp var det en milstolpe i kassaskåpsdesignen. Den snabba ökningen av gasskärning från 1947 ledde till en efterfrågan på kassaskåp till överkomliga priser för att skydda sig mot denna speciella attack. Sådant skydd hade funnits sedan 1920-talet, men kostnaden var skyhög så det bar bara banker och specialiserade organ som använde det. Chubbs kassaskåp Standard Anti Blowpipe var ett tekniskt genombrott som fick långtgående effekter inte bara för säkerhetsbranschen utan även för Chubb.

 

2000

Chubb delas och kassaskåpsavdelningen köps av den globala jätten Gunnebo, som blåser nytt liv i Chubbsafeskoncernen.

 

2015

Ny grafisk identitet introduceras.

KONTAKT

  • Skicka oss ett meddelande! Klicka här
  • Ring oss! 0200-81 00 82